Bemiddeling 

Familiale bemiddeling 

 

Welkom bij Isabel Vroman, erkend deskundige in familiale bemiddeling. Bemiddeling is een eerlijke oplossing voor familiale conflicten en regelingen. Een wettelijke buitengerechtelijke methode om tot een goed en duurzaam akkoord te komen.

 

Waarom kiezen voor familiale bemiddeling bij Isabel?

 

  • Neutrale begeleiding: Ik bied een neutrale omgeving waarin iedereen zich gehoord voelt. 
  • Oplossingen op maat: Samen werken we aan praktische en haalbare oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn. 
  • Kosten;-en tijdbesparend: Bemiddeling voorkomt vaak langdurige juridische procedures. 
  • Betere communicatie: Bemiddeling helpt om de dialoog te herstellen en toekomstige conflicten te vermijden

 

Wanneer Familiale bemiddeling inschakelen? 

 

Echtscheiding en scheidingsafsprakenOpmaak echtscheidingsovereenkomst met onderlinge toestemming afkorting EOT. Echtscheidingsbemiddeling is een proces waarbij een erkend familiaal bemiddelaar jullie begeleidt tijdens de echtscheiding bij het maken van afspraken over belangrijke zaken zoals de verdeling van jullie bezittingen, gezamenlijke eigendommen, schulden, verzekeringen, regeling voor de kinderen, alimentatie ect. De scheiding wordt volledig geregeld via bemiddeling m.u.z van onroerende goederen. De notaris en de bemiddelaar werken in dit geval samen zodat de echtscheidingsovereenkomst één geheel vormt en zo kan neergelegd worden op de rechtbank. Het is jullie echtscheidingsovereenkomst, jullie werken samen aan een duurzaam akkoord onder begeleiding van een professional die ervoor zorgt dat beide partijen gehoord worden. 

 

Ouderschapsregeling, ouderschapsovereenkomst, ouderschapsplan: Zowel opmaak van en/herziening van ouderschapsovereenkomst, ouderschapsplan. Ongehuwde ouders kunnen net zoals gehuwde ouders een ouderschapsovereenkomst opmaken voor hun kinderen. Hierin worden heldere afspraken gemaakt over het gezamenlijk ouderlijk gezag, verblijf , kosten van de kinderen.  Heeft u al een ouderschapsregeling, vonnis? Werken de bestaande afspraken niet meer, of zijn ze niet langer toepasselijk op jullie huidige situatie of die van jullie kind(eren). Deze kan steeds met onderling akkoord gewijzigd worden.  

 

Na echtscheiding en/of relatiebreukWanneer het gedeeld ouderschap moeilijk verloopt is bemiddeling bij ouderschap na scheiding zinvol. Therapeuten, psychologen zijn het er over eens. Conflicten tussen ouders na een relatiebreuk en/of scheiding hebben een negatieve impact op de kinderen. Ervaar je problemen met je ex-partner rond de zorg en opvoeding van jullie kinderen? Aarzel niet wanneer jullie er zelf niet uitkomen, wacht niet te lang waardoor de situatie escaleert. Ik help jullie graag verder om tot evenwichtige en werkbare afspraken te komen. Vaak voorkomende moeilijkheden zijn: 

  • Moeilijke communicatie
  • Onenigheid over opvoedingsstijl, bezoekregeling
  • Gezamenlijke belangrijke beslissingen maken verloopt moeilijk
  • Financiële onduidelijkheid rond alimentatie of verdeling van kosten
  • Wisselende afspraken die voor onrust en verwarring zorgen

Wanneer spanningen of conflicten hoog oplopen biedt bemiddeling een rustige, respectvolle en oplossingsgerichte aanpak. Een scheiding en of relatiebreuk is nooit gemakkelijk, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. Veel ouders ervaren spanningen bij het maken van afspraken rond de opvoeding echter ook bij het delen van de zorg na een scheiding of relatiebreukAls erkend bemiddelaar help ik ex-partners om samen tot werkbare en duurzame oplossingen te komen, met het welzijn van de kinderen als prioriteit. Bemiddeling helpt om conflicten met je ex-partner te verminderen en escalatie te voorkomen. Brengt helderheid en structuur: Ik begeleid jullie bij het opstellen van duidelijke en praktische afspraken. 

 

Hoe werkt bemiddeling bij conflicten met je ex-partner? Bemiddeling creëert een veilige ruimte waarin beide ouders in gesprek gaan, met begeleiding van de bemiddelaar. Het doel is om tot  constructieve  afspraken te komen die helder en uitvoerbaar zijn. Als bemiddelaar help ik jullie door het proces heen en draagt zorg voor de belangen van alle partijen. De-escalatie of voorkomen van een conflict bespaart jullie veel stress en kosten van langdurige juridische procedures en bovenal draagt een goede verstandshouding en afspraken tussen ouders bij aan het welzijn van de kinderen. 

 

Bemiddeling bij allerhande conflicten, ruzies en moeilijkheden : Ruzies, conflicten, geschillen, meningsverschillen kunnen heel wat energie kosten. Samen gaan we op zoek  naar een manier waarop jullie terug verder kunnen. Een manier die voor jullie allen aanvaardbaar is. Is dit herstel, of elkaar juist met rust laten? De uitkomst is afhankelijk van jullie noden en wensen.     

  • Ruzie conflicten met broers en zussen
  • Ruzie, conflicten in de familie, ruzie met ouders, grootouders, stief - plusouders 
  • Burenruzie
  • Beslissingen over jullie kind (eren). 
  • Beslissingen te maken omtrent jullie toekomst, werk, gezin.
  • Komen jullie niet overeen over de zorg van jullie zorgbehoevende ouders, kinderen, familielid.
  • Beslissingen die genomen moeten worden na het overlijden van een dierbare.

 

Hoe verloopt een bemiddelingsproces

 

Informatief gesprek/kennismaking

Tijdens dit gesprek maken we kennis. Samen overlopen we de spelregels van bemiddeling en worden afspraken gemaakt. Dit is een vrijblijvend gesprek. Wanneer jullie zich hierin kunnen vinden en de bemiddeling wensen op te starten, wordt een bemiddelingsprotocol ondertekend waar de gemaakte afspraken en spelregels in vermeld staan. 

Verkennende fase

In deze fase verzamelen we informatie , jullie standpunten, belangen, bekommernissen worden verduidelijkt.

Oplossingen zoeken

In deze fase gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen waar jullie zich al dan niet in kunnen vinden.  

Overeenkomst ondertekenen

Als jullie tot een overeenkomst zijn gekomen worden de gemaakte afspraken neergeschreven en ondertekend. Dit wordt het  bemiddelingsakkoord genoemd.

 

Het bemiddelingsakkoord

 

De verbintenissen en afspraken die opgenomen zijn in het bemiddelingsakkoord worden gevolgd. Indien jullie dit wensen kan het bemiddelingsakkoord neergelegd worden op de rechtbank voor homologatie. Het bemiddelingsakkoord krijgt zo dezelfde uitwerking als een vonnis.  

 

 

Bent u op zoek naar een professionele familiale bemiddelaar die u helpt om moeilijke situaties op te lossen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Isabel en ontdek hoe familiale bemiddeling kan bijdragen. 

 

 

 

 

 

Meer informatie over bemiddeling kan je vinden op de website van de federale bemiddelingscommissie.

https://www.fbc-cfm.be/nl

 

 

Bemiddelaar Izegem, B

 

Isabel Vroman

Vlasbloemstraat 34, 8870 Izegem

 T. 0499 34 64 02

info@familiaal-bemiddelaar.be

 scheiden,scheiden Izegem, echtscheiding, bemiddeling scheiding,kosten scheiden,ex betaald geen alimentatie, allimentaie problemen. Echtscheiding lendelede, hulp bij scheiding,bemiddeling Ingelmunster  Relatietherapie Izegem, relatietherapie Lendelede, relatietherapie Ingelmunster, relatietherapie Oostrozebeke,problemen in relatie, twijfel over relatie, scheiden wat nu, hoe verloopt een scheiding,goedkoop scheiden, goedkope echtscheiding, vlug scheiden